Üzleti inteligencia tanácsadás

Mi is az az üzleti intelligencia?

Az üzleti intelligencia (angolul: business intelligence) egy adatelemzési folyamat, mely a vállalatok teljesítménynövekedését célozza azáltal, hogy a vezetőknek, dolgozóknak és felhasználóknak segít informáltabb, átgondoltabb üzleti döntéseket hozni.

Az üzleti intelligencia rendszerek számtalan eszközből, alkalmazásból és módszerből állnak össze, melyek segítenek a vállalatoknak értékes adatokat gyűjteni belső rendszereikből és külső forrásokból egyaránt. A megszerzett adatok ezután elemzések és lekérdezések során esnek át, melyek alapján olyan jelentések, adatvizualizációk és kimutatások jönnek létre, amik jelentősen megkönnyítik és hatékonyabbá teszik mind a döntéshozók, mind a beosztottak munkáját.

Az üzleti intelligencia rengeteg előnnyel járhat, ezek közé tartozik például a döntéshozási folyamatok felgyorsulása és javulása; a belső folyamatok optimalizálása; a hatékonyabb működés elérése; új bevételi források feltérképezése vagy egyéb előnyszerzés az üzleti riválisokkal szemben. Az üzleti intelligencia emellett remekül alkalmas az új piaci trendek és a megoldásra váró üzleti problémák feltérképezésére.

Miért válasszon minket?

Munkánk során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk nagyvállalatok által elvárt, biztonságosan üzemeltethető, komplex jogosultságkezelésű, több száz felhasználót kiszolgáló architektúrák kidolgozásában. Az általunk implementált IBM Cognos rendszerek bevezetését minden alkalommal koncepcióalkotással, licenctervek, erőforrástervek, architektúra-tervek kialakításával készítettük elő. Mind a pénzügyi szférában, mind az államigazgatási szektorban működnek általunk üzembe állított IBM Cognos 10 rendszerek, melyek magas felhasználószám mellett (>100) többféle platformon (Windows, Solaris, Linux), változatos adatforrások alkalmazásával (Oracle, Sybase, MS-SQL), magas rendelkezésre állást biztosító architektúrában üzemelnek (load balancing, failover cluster).

Hasonlóan a Cognos 11 BI rendszer felépítéséhez, a szoftverfejlesztő csapatunk által készített, WEB alapú rendszerek is mind többrétegű, J2EE technológiára épülő alkalmazások. Ez kitűnő alapot teremt szakembereinknek, hogy az IBM Cognos és a JAVA fejlesztői tudást egyesítve, a gyári IBM Cognos rendszerrel szemben felmerülő, egyedi felhasználói igények esetén is képesek legyenek hatékony, egyedi megoldásokat készíteni a Cognos keretrendszer fejlesztői eszközkészletének alkalmazásával. Legfrissebb fejlesztésünk eredményeként az IBM Cognos keretrendszerben készült kimutatásokat meglévő intranetes alkalmazásokba integráljuk.

Az üzleti intelligencia rendszereken felül ügyfeleink részére modern és innovatív integrált vállalati teljesítménymenedzsment rendszereket (CPM – Corporate Performance Management) tudunk kialakítani, melyek segítségével a vezetők számára lehetőség nyílik a szervezet stratégiai és operatív irányítási folyamatainak ellenőrzésére és teljesítménymérésére. Az IBM Cognos termékek segítségével képesek vagyunk minden modern kontrolling és irányítási eszköz megvalósítására egységes, integrált módon. Kezdve a stratégia tervezéssel és a stratégia megvalósulásának visszamérésével, a stratégiai és operatív tervezés összekapcsolásán keresztül egészen az operatív visszamérésekig, elemzésekig.