Üzleti intelligencia tanácsadás

Munkánk során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk nagyvállalatok által elvárt, biztonságosan üzemeltethető, komplex jogosultságkezelésű, több száz felhasználót kiszolgáló architektúrák kidolgozásában.
Az általunk implementált IBM Cognos rendszerek bevezetését minden alkalommal koncepcióalkotással, licenctervek, erőforrástervek, architektúra-tervek kialakításával készítettük elő. Mind a pénzügyi szférában, mind az államigazgatási szektorban működnek általunk üzembe állított IBM Cognos rendszerek, melyek magas felhasználószám mellett (>100) többféle platformon(Windows, Solaris, Linux), változatos adatforrások alkalmazásával (Oracle, SAP-Sybase,MS-SQL), magas rendelkezésre állást biztosító architektúrában üzemelnek (loadbalancing, failover cluster).

Hasonlóan a Cognos BI rendszer felépítéséhez, a szoftverfejlesztő csapatunk által készített, WEB alapú rendszerek is mind többrétegű, J2EE technológiára épülő alkalmazások. Ez kitűnő alapot teremt szakembereinknek, hogy az IBM Cognos és a JAVA fejlesztői tudást egyesítve, a gyári IBM Cognos rendszerrel szemben felmerülő, egyedi felhasználói igények esetén is képesek legyenek hatékony, egyedi megoldásokat készíteni a Cognos keretrendszer fejlesztői eszközkészletének alkalmazásával. Ilyen feladat például egy meglévő riport beágyazása portálba, web alkalmazásba, MS Office környezetbe.

Miért alkalmazunk IBM Cognost?

Legyen szó üzleti intelligenciáról, pénzügyi állapot felmérésről,
stratégiamenedzsmentről vagy egyéb üzleti elemzésekről, az IBM Cognos az a szoftver, amely megadhatja vállalatának mindazt, ami a hatékony, adatalapú működéshez szükséges.

A különböző Cognos termékek egyaránt ajánlottak egyszemélyes cégek, kis- és középvállalatok, nagyvállalatok, különálló munkacsoportok és osztályok részére is. Az IBM Cognost arra tervezték, hogy a vállalat minden tagjának segítsen olyan döntéseket hozni, melyek a lehető legjobb üzleti eredményekkel járnak – rövid- és hosszútávon egyaránt.

Az üzleti intelligencia rendszereken felül ügyfeleink részére modern és innovatív integrált vállalati teljesítménymenedzsment rendszereket (CPM – Corporate Performance Management) tudunk kialakítani, melyek segítségével a vezetők számára lehetőség nyílik a szervezet stratégiai és operatív irányítási folyamatainak ellenőrzésére és teljesítménymérésére.

Az IBM Cognos termékek segítségével képesek vagyunk minden modern kontrolling és irányítási eszköz megvalósítására egységes, integrált módon. Kezdve a stratégia tervezéssel és a stratégia megvalósulásának visszamérésével, a stratégiai és operatív tervezés összekapcsolásán keresztül egészen az operatív visszamérésekig, elemzésekig.